Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Ενα καλοκαίρι...

Το καλοκαίρι ήρθε,είναι εδώ και δηλώνει την παρουσία του δυνατά,πολύ ζεστά ενίοτε και καυτά...Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του δεύτερου μήνα του...Ο ι περισσότεροι άνθρωποι όπως συνηθίζεται είτε ξεκίνησαν τις διακοπές τους η τις σχεδιάζουν και ετοιμάζονται γι'αυτές.
Και σ'αυτό τον τομέα υ-στερούνται του δικαιώματος των διακοπών οι άνθρωποι με αναπηρίες.Και αυτό συμβαίνει γιατί η έλλειψη προσβάσιμων χώρων και μέσων μαζικής μεταφοράς συνεχίζεται και εκτός των τειχών των ελληνικών πόλεων.
Πόσοι προορισμοί για διακοπές διαθέτουν προσπελάσιμα ξενοδοχεία,δωμάτια ,πόσες παραλίες και πλαζ ανά την Ελλάδα είναι προσπελάσιμες για τους χρήστες /χρήστριες αναπηρικών αμαξιδίων:
Αλλά και ποια μέσα μαζικής μεταφοράς είναι προσπελάσιμα: (Λεωφορεία-πούλμαν,τραίνα η πλοία).για να τα χρησιμοποιήσουν στις μετακινήσεις τους.
Αποκλεισμός και εδώ σ'αυτό το κομμάτι ζωής και σκέφτομαι και με φοβίζει αυτό που ακούω συχνά περί πλειοψηφίας και της εξουσίας της..... και λέω ιδού μία από τις εφαρμογές της...σκληρή ε: και απάνθρωπη
ίσως και ολοκληρωτική.

1 σχόλιο:

Eleni Karasavvidou είπε...

Φανή μου, επιλέγω ν αφήσω σχόλιο κάτω απ αυτόν τον τίτλο γιατί μου θυμίζει Το Γιατί Ενός Αδιάκοπου Φτεροκοπήματος..." Θυμάσαι?? "Υπάρχει λένε ένα πουλί που χει φτερά και δεν έχει πόδια..." (Τ. Ουίλιαμς, ΄γράφοντας για τους θνησιγενείς ποιητές σ έναν μεταβαλλόμενο - μα πάντα ίδιο- κόσμο βαρβάρων"... Ακόμη κι αν δεν είμαστε έξω απ αυτό το παιχνίδι ακόμα το παλεύουμε. "Το Γιατί ενός Αδιάκοπου Φτεροκοπήματος..." ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!